במרחב הקולינרי הכל כך מהפנט ופופולארי אשר נקרא שוק מחנה יהודה בירושלים, כל סיור אוכל בתוך מחנה יהודה אפשר להידהם כל פעם מחדש מהכמות של האנשים אשר נמצאת בשוק ברגע נתון, מהשלל האנושי המטורף, ובעיקר כמובן, מהאוכל. הרבה מאוד מילים כבר נכתבו על האוכל אשר יש בשוק וכמובן שיש הרבה מאוד סיורים של אוכל בתוך מחנה יהודה, אבל ממש שווה להקדיש מחשבה על העובדה שהאוכל המהמם הזה הוא תוצאה בעצם של מאבקים, של המון קונפליקטים ושל הישרדות כמובן.
הדור הישן מול הדור החדש
היום, הרבה יותר ברים ומקומות של בילוי נעוצים בתוך הלב של השוק, מה שמבטיח שבתוך הסביבה שלהם יפתחו עוד מקומות של אוכל בשביל לסגור את הפינה לאחר הדרינק. גם אם מהצד זה נראה קצת כמו איזה פריחה מתבקשת ואולי קצת הכרחית, לא כל אחד בתוך המרחב של השוק אוהב את זה. יש לזה כבר שם אפילו, ג׳נטריפיקציה עסקית, זה בעצם התהליך אשר בו העסקים הוותיקים נדחקים החוצה ומפנים את המקום שלהם בשביל עסקים חדשים ולהון הגדול שהם מביאים יחד איתם. הקונפליקט הזה מוצא פתרון בעזרת שילוב של החדשים והצעירים עם הוותיקים אל משהו אחר, גדול יותר מהם. חלק מן הירושלמים הוותיקים ממציאים את עצמם עוד הפעם, בעצמם או באמצעות יורשי העצר, בתוך מקומות אוכל אשר פונים אל הקהל הצעיר. לעוד מידע תוכלו להיכנס אל האתר טועמים את השוק עם שפרה נחום.
סיור קולינרי בתל אביב עם תבשילים וחלומות
יש מלא ערי אוכל מדהימות ברחבי העולם, מנאפולי גם בבנגקוק ועד לניו יורק, אך תל אביב ללא צל של ספק נותנת מלחמה גם להכי טובות שבהן. בתור ברי המזל שבאמת נהנים מכל האוכל אשר יש לעיר הזאת להציע, חשוב לנו מאוד להבין מה באמת הופך אותה לכזאת. אז אם לחשוב רגע בכותרות, יש את ההיצע של המקומות למ״ר. אין כאלה מקומות בעולם שבה ישנה צפיפות כזאת של מקומות אוכל שהם באמת טובים, ושבהליכה קצרה של כמה דקות ניתן לעבור דרך מלא אפשרויות אשר נעות על הציר שהוא בין טוב אל מצוין. ואם כבר אנחנו מדברים על הציר הזה, אז זה הקטע בדיוק, בתל אביב פשוט קשה מאוד ליפול עם האוכל.